Postaláda

Találtál valamit, amit megosztanál velünk? Postázd el egy kis sztori kereteiben e-mail-címünkre, hogy másokkal is megoszthassuk!

Figyelmetekbe ajánlom

Utolsó kommentek

A Szent Márton-dóm figyelmeztetése

2008.08.09. 14:30 | dickinson | 2 komment

Első posztomban egy saját készítésű képet osztok meg veletek, egy kis történettel.

Idén áprilisban egynapos osztálykirándulás keretében átugrottunk Pozsonyba, ahol megtekintettük a Szent Márton-dómot is. A főhajóból nyílt két kisebb helység, ahol egyházi méltóságok palástjai és egyéb kellékei voltak megtekinthetők. Fotózni szigorúan tilos volt. A két szobát egy rövidke folyosó kötötte össze, a világítást vezérlő berendezéssel a falon. Itt pillantottam meg a következő táblát:

Nem ám!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyből a közel álló biztonságihoz fordultam, de mivel ő nem beszélt se magyarul, se németül, se angolul, egyezményes kézjelekkel kértem engedélyt arra, hogy készítsek egy képet. Ő bólintott, hogy csináljam, közben odaérkező társának pedig vigyorogva mutatta, mit fotóznak egyes turisták.

Őszintén szólva nagyon megragadó a kifejezés egyszerűsége: "NEM MEGÉRINT!!!". Nem lacafacáztak, egyszerűen kinyilatkoztatták, mit nem szabad csinálnia az egyszerű vendégnek.

P.S.: Megjegyezném, hogy a német "NICHT BERUHREN!!!" is helytelen, a "beruhren" szó nem létezik, csak a "berühren". Írjuk ezt annak a számlájára, hogy északi szomszédaink nem használják a rövid ü-t. Az angol verzió helyes, a többihez nem tudok hozzászólni.

 

Címkék: fotó külföld szlovákia saját rossz nyelvtan

A bejegyzés trackback címe:

https://jomagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr65608033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TBal 2010.02.11. 10:58:53

Nem azért, de tudod, mi a különbség a helység és a helyiség között? Hóhér lesz itt akasztva... :)

finnugrász 2011.08.23. 20:17:21

@TBal: az a nagyfejű,nem? A helyiség krampácsa.Nem hóhér!
süti beállítások módosítása